Plads til forskellighed i fritiden

SFO for børn i 0.-2. klasse

Efter skoledagen er det meget forskelligt, hvad børnene trænger til. Nogle trænger til at brænde energi af, nogle er trætte i hovedet, mens andre igen har lyst til at dyrke deres interesser eller lege frit med vennerne.

I skolefritidsordningen har vi plads til det hele. Vi har gode fysiske rammer både ude og inde, og vi er meget opmærksomme på at gøre SFO’en til et trygt sted for hvert enkelt barn.

Et rart sted for alle

Selvom SFO’en er fritid, er der stadig meget, børnene kan lære. For eksempel kan børnene lære nye færdigheder som;

• at mødes på tværs af alder, køn, og etnicitet.
  • at bruge leg som redskab til, at lære sociale koder og normer for samvær i et læringsmiljø, der er præget af variation og bevægelse.
  • at udvikle egen dannelse og identitet gennem gode relationer til de voksne.

Frem for alt vil vi gerne give børnene en grundlæggende forståelse af, hvad der gør fællesskabet rart for alle. Det er ikke kun de tætteste venner, de skal behandle godt – de lærer også at omgås alle de andre børn med respekt og en god tone.

Aktiviteter hver dag

Hver dag har vi aktiviteter, som vi sætter rammerne om. Aktiviteterne tager udgangspunkt både i børnenes udvikling i deres ønsker og ideer. De kan være fysiske eller kreative, men de har altid fokus på, at børnene får en succesoplevelse, dannelse og med et socialt aspekt.

Aktiviteterne er et tilbud til børnene. Vil de hellere lege frit, ser vi det som et udtryk for, at det er det vigtigste for dem.

SFO klub for børn i 3.-6. klasse

I Hårslev har SFO klub fælles lokaler med den øvrige SFO. Der er dog et rum, der er forbeholdt klubben, og derudover kan vi benytte gymnastiksalen og skolens øvrige faglokaler.

I Særslev har SFO klub fælles lokaler med ungdomsklubben, der ligger i kælderen på skolen. Her har vi et bordtennisbord, et pool bord og air hockey. Vi har også adgang til gymnastiksalen, computerrum og biblioteket. Vi har god plads med hyggekroge og mulighed for mere fysiske aktiviteter og leg.

Frihed og fællesskab

Vi finder det vigtig, at børnene i denne aldersgruppe er med til at definere deres behov for indhold og struktur. Vi tager dem alvorligt – så er det også nemmere for dem at lytte til os.

Klubben er et sted hvor børnene kan hygge sig, grine og græde sammen, og de må gerne spille digitale spil. Vi anerkender, at børnene også opnår fælleskaber her og lærer af hinanden.

Vi ønsker at skabe en klub, hvor der er plads til alle følelser og hvor børnene kan finde ro og tryghed i fælleskabet, både med hinanden og med nærværende voksne.

SFO og klub

SFO og klub i Hårslev

Særslev-Hårslev-Skolen
Vejruphuse 2, 5471 Søndersø